A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Török Gábor Novák lemondásáról: Profi kármentést láttunk, mint amikor egy rákos szövetet kivágnak


Szerinte politikai értelemben, a haszonelvűség szempontjából a lehető legjobb és leggyorsabb döntést hozták meg. 

„Profi kármentést láttunk. Olyat, mint amikor egy rákos szövetet a megfelelő következetességgel és kíméletlenséggel kivágnak. A hatalomgyárban jól érzékelték az elmúlt napokban, hogy a Novák Katalin által adott kegyelem egy valóban életveszélyes ügy, aminek a lehető leggyorsabb megoldása ez a fajta sebészi kimetszés vagy amputáció” – értékelte Novák Katalin lemondását Török Gábor elemző, természetesen az ukrán Telexnek.

Abban nem lehetünk egészen biztosak, hogy ez az összes ezzel kapcsolatos problémát megoldja, fűzte hozzá Török, de szerinte politikai értelemben, a haszonelvűség szempontjából a lehető legjobb és leggyorsabb döntést hozták meg.

A kegyelmi ügy Orbán Viktor megfogalmazása szerint is a Fidesz politikájának szíve közepét találta el. A gyermekek védelme az egyik legfontosabb ügye a kormánypártnak.

Ráadásul itt nem egy elvont témáról van szó, hanem olyanról, ami a vacsoraasztaloknál is téma, azaz szinte mindenkit foglalkoztat, könnyen átlátható és morálisan csak egy oldala van, magyarázta Török Gábor.

Ez tehát egyáltalán nem megosztó ügy, ahogy Novák Katalin mondta a kegyelmi ügyekről. Az pedig egy politikai párt számára mindig életveszélyt jelent, ha egy ilyen ügyben a rossz oldalra kerül.

A Fidesz megmérte a lehetséges következményeket és Orbán Viktor megszólalása után egyértelmű volt, mi fog történni, mondta Török, aki maga írta meg pénteken, hogy Novák Katalin politikai karrierjének vége van.

Az most sem derült ki, hogy ebben az ügyben pontosan mi is történt, de profi kármentést láthattunk – értékelte Török lapunknak a helyzetet:

„Politikailag most az a fontos, hogy a közvélemény kapott egy olyan jelentős áldozatot, ami nagyjából rendezi az ügyet”.

Az elemző úgy látja: ahhoz képest, amilyen impotens állapotban volt az ellenzék hosszú ideje, meglepően adekvát módon reagált a botrányra és ki tudta használni annak előnyeit. „Jött a magas labda és most nem ütöttek mellé. Ebben viszont nem volt nehéz dolguk, sőt fogalmazhatnánk úgy is: a Fidesznek most azért volt nehéz dolga, mert az ellenzéknek nem volt nehéz dolga ebben a ügyben”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések