A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kocsis Máté: amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimum, és erről a jövőben többet kell beszélnünk


Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban a felelősségvállalás teljes hiányával kapcsolatban Gyurcsányt hozta példának, aki 2006-ért sosem vállalta a felelősséget, és nem tűnt el a politika színpadáról. Kocsis emellett számtalan példával érzékeltette, hogy a baloldalon sem a korrupciós botrányokban, sem pedig az erkölcsileg aggályos ügyekben érintett személyek esetében nem lehetett számítani azok lemondására. 

Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimum, és azt hiszem, hogy erről a jövőben többet kell beszélnünk – idézte Kocsis Mátét a Magyar Nemzet. A politikus a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Vasárnapi újságban elmondta, helyes, hogy az ellenzéki pártok jó része felvetette a közvetlen elnökválasztás gondolatát, ugyanakkor Gyurcsánynak és az MSZP-nek nem lenne szabad felvetnie ilyen javaslatot, ugyanis amikor kormányon voltak, meg tudták volna valósítani az ilyen irányú terveiket.

Az nem működik, hogy amikor a baloldal van hatalmon, akkor ők választanak elnököt, amikor pedig mi, akkor válasszon a nép 

– emelte ki Kocsis Máté, majd pedig Novák Katalin lemondásával kapcsolatban kiemelte, a köztársasági elnök lemondását 15 napon belül el kell fogadnia az Országgyűlésnek, ha ez megtörténik, akkor pedig 30 napon belül meg kell választani az új államfőt.

Az Orbán Viktor által benyújtott alaptörvény-módosítással kapcsolatban Kocsis elmondta, a baloldal korábban egyetlen gyermekvédelmi módosítást sem szavazott meg, az alaptörvény-módosítás pedig egy gyermekvédelmi intézkedés, ezért lehet, hogy az ellenzék nem fogja megszavazni azt. A frakcióvezető emellett kiemelte, hogy a kormánypártok idén tavasszal benyújtják a gyermekvédelmi törvény második csomagját, amely további szigorításokat tartalmaz a pedofil bűnelkövetők ellen.

A gyermekvédelmi törvény tavaszi megszavazásakor ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb

– emelte ki Kocsis Máté.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések