A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spanyolországban egymásnak feszültek a gazdák és a rendőrök


A legpaprikásabb szituációk a rendőrök és a gazdák között Logroñóban, Pamplonában és Vitoriában történtek - írja az El Pais.


A nagy mezőgazdasági szervezetek – az Asaja, a COAG és az UPA – csatlakoztak csütörtökön a spanyolországi gazdák tiltakozásának harmadik napjához - írja a lap.

Nyolc autonóm közösségben – Extremadura, Katalónia, Valencia Közösség, Andalúzia, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Aragón és Navarra – több helyen is feszültséggel járt. Logroñóban és Pamplonában viták és verekedések zajlottak a tüntetők és a rendőrség között, és körülbelül harminc traktor próbált bejutni a Pamplona melletti városba, ahol Navarra elnöke, María Chivite lakik.

Ezenkívül a polgárőrség letartóztatott két burgosi ​​gazdát, akik megakadályozták más járművek áthaladását egy autópályán Rubena település közelében. Zafrában (Badajoz) egy polgárőr könnyebben megsérült. A mozgósítottak elsősorban „méltányos árakat” követelnek a produkciójukért, az EU-n kívüli importok fokozottabb ellenőrzését és a bürokrácia csökkentését.

A Belügyminisztérium csütörtök déli adatai szerint a biztonsági erők 19 embert vettek őrizetbe a gazdák és állattenyésztők múlt keddi tüntetéseinek kezdete óta. A letartóztatások közül kilenc Andalúziában, hét Castilla y Leónban, a maradék három pedig a valenciai közösségben, Navarrában és Extremadurában történt.

Ugyanebben az időszakban a rendőrség közel 5000 feljelentést tett a tüntetők ellen, a legtöbb, 4200-at közlekedési szabálysértések miatt, a többit, 799-et az állampolgári biztonságról szóló törvény, az úgynevezett gegtörvény megsértése miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések