A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rétvári Bence az antifa támadásokról: Minden csak politikai célú hisztériakeltés volt


A belügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán reagált a magyar államot ért vádakra az antifa támadások ügyében. 

Aligha fordult elő olyan büntetőügy hazánkban, aminek nemzetközi visszhangja lett volna a politika asztalán. Az antifa támadásokkal kapcsolatban először hétfőn utasította vissza a vádakat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP), miszerint az ügy első rendű vádlottját csótányok és patkányok között tartanák. Ismert, hogy a hét elején tartott előkészítő ülésen az ügyészség 11 év fegyházbüntetést ajánlott fel a nőnek, Ilaria Salisnak, ha elismeri az ellene szóló vádakat. Vallomást nem tett, ellenben széles mosollyal fordult a hallgatóság számára fenntartott padsorokhoz. 

Minden csak politikai célú hisztériakeltés volt,

írja Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára, ahol hozzátette, hogy csak megpróbáltak a magyar és az olasz kormány közé éket verni ezzel az akcióval.

A történtek miatt ugyanis a héten a külügyminiszterek, majd Georgia Meloni egyenesen Orbán Viktorral egyeztetett a témában. Szerdán a BvOP egy rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Salis zárkáját, amit hét másik nővel oszt meg.

Csütörtökön már Gulyás Gergely ismertette a Kormányinfón, hogy nem sérültek a letartóztatásban lévő nő jogai, majd képekkel demonstrálták, hogy milyen sérüléseket szenvedtek a nő és társai által elkövetett támadások áldozatai.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések