A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Öreg vagyok, de tudom, mit csinálok”, mondta Joe Biden, majd Mexikó elnökének nevezte az egyiptomi elnököt


Ismét kínosat bakizott Joe Biden amerikai elnök, aki azután hívott össze sajtótájékoztatót, hogy Robert Hur, az igazságügyi minisztérium különleges ügyésze egy 388 oldalas jelentésben azt írta: Biden minősített dokumentumokat tarthatott az otthonában (például egy kutyaágy mellett), illetve hogy „jelentősen korlátozott” a memóriája. A jelentésről és Biden sajtótájékoztatójáról itt írtunk bővebben a BBC nyomán, volt viszont az eseménynek egy olyan része, ami eddig nem került nyilvánosságra.

Nem sokkal azután, hogy Biden arról beszélt: „Jó szándékú vagyok, és idős, de tudom, mi a fenét csinálok”, illetve hogy „a memóriám rendben van”, megkérték: kommentálja a izraeli-gázai háború legújabb fejleményeit. Erre azt mondta:

„Azt hiszem, mint tudják, hogy kezdetben Mexikó elnöke, Szíszi nem akarta megnyitni a kaput, hogy a humanitárius anyagok bejuthassanak” –

vagyis Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt mexikói elnöknek nevezte.

A BBC beszámolója szerint Biden ezzel együtt kitartott amellett, hogy a memóriája nem rossz és nem lett rosszabb elnöksége alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések