A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több védtelen embert is kifosztottak a fiatal rablók Salgótarjánban


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két 20 éves fiú ellen, akik 2022-ben közösen fosztották ki áldozataikat, egyikőjüknek súlyos sérülést is okoztak.


A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatott, hogy a két húszéves, munkahellyel nem rendelkező, és fiatal koruk ellenére már büntetett előéletű fiatal 2022. szeptember 9-én hajnalban a salgótarjáni vasútállomásra mentek. Egy padon alvó férfi ruháját átkutatták, a nadrágzsebében megtalálták a pénztárcáját, amiből kivettek 60 ezer forintot, majd a tárcát a sértett személyes irataival együtt az állomás lépcsőjén hagyták.

Fiataltól és időstől is loptak

"2022. szeptember 28-án a megyeszékhely központjában egy 15 éves fiú zsebéből kiesett a telefonja. Az egyik vádlott ezt észlelte, felvette és elindult vele. Ekkorra már a sértett is észrevette, hogy nincs meg a telefonja, visszasietett a kereszteződéshez, ahol járókelők mutatták meg neki, ki vette fel a földről a készüléket. A 15 éves fiú utolérte a tolvajt, de az csak a 2 ezer forint értékű telefontokot adta vissza neki." – írták.

Mint kiderült, utolsó cselekményüket 2022. október 4-én követték el, amikor felfigyeltek egy szatyrokat cipelő idős férfire. Felajánlották, hogy némi ellenérték fejében hazaviszik a csomagokat, ám a férfi a kért 2 ezer forint helyett csak 710 forintot tudott nekik ígérni. A két fiatal elvitte a szatyrokat a sértett otthonáig, ahol a férfi odaadta nekik a megbeszélt 710 forintot, ők ekkor felfigyeltek a pénztárcában lévő nagyobb címletű bankjegyekre.

Az idősebb vádlott kikapta a sértett kezéből a tárcát, kivett belőle a 160 ezer forint készpénzt és megpróbált elszaladni, de a 74 éves férfi visszatartotta őt. Eközben együtt leestek a lépcsőn, aminek következtében az idős áldozat eszméletlen állapotba került.

A vádlottak ekkor a pénzt felmarkolták és elmenekültek, otthagyva a földön fekvő áldozatukat, aki az esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Ilyen büntetés vár az elkövetőkre

Az ügyészség a vádlottak ellen kifosztás, közokirattal visszaélés és lopás minősített esetei miatt emelt vádat. A jelenleg is letartóztatásban és bűnügyi felügyeletben lévő elkövetők ellen végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, vagyonelkobzás és a bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések