A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lopott iratcsíptető buktatta le a társasházak rémeit Salgótarjánban


Salgótarjáni társasházak alagsorában ténykedett az a tolvajpáros, akik januárban több tárolót és egy személyautót is feltörtek.


Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunkkal közölte, hogy a 26 éves salgótarjáni férfi és 27 esztendős társa januárban közösen követtek el lopásokat.

– A környéken lakó, így helyismerettel rendelkező elkövetők négy társasházba törtek be, és ott a közös tároló felfeszítésével loptak el értékes kerékpárokat, felnire szerelt gumikat, kéziszerszámokat. A megszerzett több százezer forintnyi értéket gyorsan eladták potom pénzért, a helyi ismeretségi körükben – mondta a szóvivő, hozzátéve:

Egy harmadik társukkal szintén januárban feltörtek egy utcán álló személyautót, amiből pénzt és autórádiót loptak, sőt még az akkumulátort is kiszerelték.

Buda Gábor kiemelte: a bűnös tevékenységsorozatnak az vetett véget, hogy január 29-én a hajnali órákban a betörés zajára felfigyelő lakók jelzése alapján a helyszínre érkező járőrök a fiatalabb férfit elfogták, akinél a betörésekhez használt szerszámokon túl egy lopott ezer forint értékű iratcsíptetőt találtak, amelyet frissen zsákmányolt.

 A 27 éves férfit – aki a bűncselekmények során figyelő feladatot látott el – az egyenruhások a lakásán elfogták, és előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra.

A betörők kihallgatásuk során elismerték a bűncselekményt. A nyomozók a tárolókat feltörő fiatalabbik férfit őrizetbe vették, és vizsgálják kapcsolatát más bűncselekményekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések