A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megdöbbentő részleteket árult el az antifasiszták magyar áldozata


 „Csoda, hogy élünk” – mondta az Il Giornale olasz lapnak adott exkluzív interjújában Dudog László, az antifasiszta támadók egyik magyar áldozata. 

A cikk jelentős fordulat az olasz sajtóban, hiszen eddig az ottani médiát az uralta, hogy az egyik támadót, Ilaria Salist „szörnyű” körülmények között tartják fogva a magyarországi börtönben. Egymás után jelentek meg a szélsőbaloldali aktivistát sajnáló cikkek, ám a diplomáciai egyeztetések után Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményben hangsúlyozta, hogy nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezését sem.

A 60 éves Dudog Lászlót gumibotokkal támadták meg, a barátnőjét kétszer lábon szúrták, súlyos sérüléseket szenvedtek. A férfi arra tippelt, talán követték őket, mert egyébként békésen, kézen fogva sétáltak az utcán, senki nem feltételezhette róluk, hogy jobb- vagy baloldaliak.

Hátulról támadták meg őket, a fejét ért ütés után Dudog elveszítette az eszméletét, majd a barátnőjét csípős folyadékkal szemen permetezték, megszúrták a combját, végül arcon rúgták.

A magyar férfi hozzátette, még egy évvel a támadás után sem gyógyultak meg, és valószínűleg életük végéig magukon fogják viselni a következményeket. Azt elismerte, hogy a szélsőjobboldalinak tartott Becsület Napja rendezvényről tartottak hazafelé:

Minden évben elmegyek, nem szégyellem. Azért teszem, hogy tiszteletet mutassak az elesettek iránt, akiket hősnek tartok. De ez nem igazolja azokat a bűnözőket, akik megpróbáltak megölni.

Az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint Ilaria Salis büszke antifasiszta. Az olasz nő életveszélyes támadásokban vett részt a vád szerint, majd vigyorogva jelent meg a bíróságon.





Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések