A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mától akár 4 millió forint állami támogatással lehet villanyautót vásárolni


Hétfőtől 30 milliárd forintos keretösszegből igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást a hazai gazdasági társaságok tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához. 

Egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8–4 millió forint támogatás nyerhető el. A zöldenergia-hasznosítást ösztönző felhívás tervezete most véleményezhető, a végleges kiírás a jövő év elejéig megjelenhet. A pályázatokat várhatóan 2024. február elsejétől tizenhárom hónapon át lehet majd benyújtani.

A támogatásra magyarországi gazdasági társaságok, továbbá a taxi szolgáltatást nyújtó vagy legalább két főt foglalkoztató egyéni vállalkozások pályázhatnak. A flottaszolgáltatók külön programban vehetnek fel kedvezményes hitelt elektromos gépjárművek beszerzésére. A tíz fő alatti állományi létszámú vállalkozások legfeljebb egy, a 10–49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50–249 fő közöttiek legfeljebb tíz, míg a nagyobbak legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be. Az egy cégre eső minimális támogatási érték tehát 2,8 millió, a maximális elnyerhető forrásmennyiség pedig 64 millió forint lehet.

A pályázatokat 2024. február 5-én 17 órától 2025. március 31-én 10 óráig lehet benyújtani, és a teljes támogatási, illetve vásárlási folyamatot legkésőbb 2026. április 30-ig kell lezárni, vagyis eddig kell az autókat névre íratni.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében meghirdetett lehetőség pontos feltételeit ide kattintva ismerhetik meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések