A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elon Musk felfedte Joe Biden stratégiáját


Hatalmi stratégiának tartja az amerikai elnök részéről az illegális migráció pártolását és a kitoloncolások minimális szinten tartását Elon Musk, aki a jelenség gazdasági hatására is felhívta a figyelmet. 

Érdekes lehetőséget vetett fel Joe Biden amerikai elnök céljaival kapcsolatban Elon Musk.

Biden stratégiája nagyon egyszerű: 1. Minél több illegális bevándorlót bejuttatni az országba. 2. Legalizáljuk őket, hogy állandó többséget hozzunk létre – egy egypárti államot

– írta az X-en Musk.

Ez egyben a kitoloncolások alacsony számát is megmagyarázza, véli Musk, hiszen „minden deportálás egy elveszett szavazat”. A vállalkozó példaként azt az esetet hozta fel, amikor illegális bevándorlók New York-i rendőröket bántalmaztak fényes nappal, de kitoloncolás helyett óvadék nélkül szabadlábra helyezték őket – számol be róla a The Telegraph brit napilap.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa már többször hangot adott az illegális migrációval kapcsolatos aggodalmainak. Néhány hónappal ezelőtt ellátogatott Texasba, a mexikói határ egyik legkomolyabb kihívásokkal küzdő részére, Eagle Passbe, hogy élő videóban számoljon be követőinek a határon tapasztalható állapotokról.

Egy másik posztjában az illegális migráció gazdasági hatásait emelte ki Musk.

Még néhány dolog, amit valószínűleg nem tudnak: az illegális bevándorlók Amerikában bankhitelt, jelzálogot, biztosítást, jogosítványt, ingyenes egészségügyi ellátást (Kalifornia és New York) és ingyenes államon belüli egyetemi oktatást kaphatnak. Mi értelme állampolgárnak lenni, ha egy illegális minden előnyhöz hozzájut, de nem fizet adót, és nem teljesít esküdtszéki szolgálatot? – tette fel a kérdést az üzletember, hozzátéve, hogy 

az illegális migráció a lakhatást is jelentősen megdrágítja.

Az Egyesült Államokban az alacsony kínálat miatt új rekordot döntöttek a lakásárak novemberben. Emellett a bérlők terhei is nőnek: a Harvard Joint Center for Housing Studies megállapította, hogy a bérlők nagyjából fele, mintegy 22,4 millió amerikai a jövedelme több mint harminc százalékát költötte lakbérre és közüzemi költségekre 2022-ben – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések