A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér László összehívta a rendkívüli parlamenti ülést a svéd NATO-csatlakozás témájában


Kövér László eleget tett a szabályoknak, összehívta a rendkívüli parlamenti ülést jövő hét hétfőre – írja a Blikk. A napirendi pontok között szerepel a svéd NATO-csatlakozás mellett az akkugyárak ellenőrzésének témája is. 

Az ellenzéki képviselők január 29-én kezdeményeztek rendkívüli parlamenti ülést, hogy az Országgyűlés mihamarabb döntsön Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról. Levelükben arra kérték Kövér László házelnököt, hogy február 5-ére, azaz jövő hétfőre hívja össze a parlamentet. Az MSZP kezdeményezéséhez a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői is csatlakoztak, így a házelnöknek kötelezően ki kellett írnia a rendkívüli ülést.

Kövér László ugyanakkor úgy fogalmazott múlt héten: ő nem érzi úgy, hogy bármi sürgetné Magyarországot, sőt, szerinte rendkívüli helyzet sem állt elő. A házelnök jelezte, hogy szerinte sikertelen lesz az ellenzék kezdeményezése, azaz várhatóan most sem mennek el a kormánypárti képviselők a rendkívüli ülésre.

A hét elején Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is azt mondta, nem lát okot arra, hogy a rendkívüli ülés eszközéhez kelljen nyúlni a svéd NATO-csatlakozás ügyében. Ha a kormánypárt képviselői nem jelennek meg a rendkívüli ülésen, az határozatképtelen lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések