A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kátyú Geri: "Ebben az országban nem lehet élni!”

Borzasztó a közhangulat Magyarországon, ezzel magyarázta mai kampányindítóján Karácsony Gergely, hogy ő nem kézzelfogható dolgokat, hanem elsősorban közösséget épít Budapesten.

Jövőt adunk Budapestnek! – ezzel a szöveggel tartott ma zártkörű kampánynyitó rendezvényt Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere egy beazonosíthatlan helyszínen, fehér fal előtt beszélgetett örökös partnerével, a párbeszédes Barabás Richárddal. Karácsony Gergely most először beszélt a kegyelmi ügyről, ami szerinte nem rendszerhiba, hanem a rendszer lényege.

A témák között szerepeltek még egészségügyi kérdések, az Egészséges Budapest programot a főpolgármester úgy értékelte, hogy a fele forrás érkezett eddig meg a kormánytól, és a kerületek nagyon sokat tettek a budapesti ellátás jobbításáért. Karácsony Gergely jórészt a 2019-es kampányból már ismert témakörökben mondta el a véleményét, szólt a budapesti levegő rossz minőségéről is, ami ellen szerinte fel kell lépni (ugyanez volt Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt programjának a lényege 2019-ben). Elmondta, hogy fel fog forrni a város, ha nem tesznek ellene semmit, növelni kellene a zöld felületek arányát.

Magyarország jól áll vízkincs tekintetében, de szerinte nagy változások kellenek a vízügy területén is, mert lemaradásban vagyunk. A főpolgármester ciklusából eltelt négy és fél évben eddig nem sokat beszélt városüzemeltetési feladatokról, úgy tűnik, ezen most, a választások előtt négy hónappal változtat, kérdés, hogy ennek a valóságban mennyi hozadéka lesz.

A beszélgetés talán csúcspontját azért mégiscsak egy klasszikus ellenzéki politikai mantra ismertetésénél érte el, amikor Karácsony Gergely kibökte, hogy

ebben az országban nem lehet élni!

A főpolgármester szerint borzalom, ami zúdul ránk. – Az ember már próbál menekülni, letiltja a híreket, már nem akarunk újságot olvasni – fejtegette Karácsony, aki szerint ezen egyébként túl kellene lépni.

A főpolgármester a beszélgetés ezen a pontján összefoglalta politikai krédójának lényegét is. Szerinte ugyanis

a borzalmas közhangulat miatt a városvezetés nem azt jelenti, hogy hidakat, felüljárókat építenek az önkrományzatok, hanem közösséget kell építeni, és ő maga is ezzel próbálkozik, és ezért bízik újraválasztásában is.

Karácsony a beszégetésben még leszögezte azt is, hogy csak ő maga lehet az egyetlen hiteles ellenzéki jelölt, mindegy, hogy milyen jelölteket, illetve proxyjelölteket indítanak ellene. Párbeszédes beszélgetőtársával, (akivel együtt az LMP-ből váltak ki annak idején), jól megbeszélték azt is, hogy az LMP most egy vörös vonalat készül átlépni azzal, hogy saját jelöltet akar indítani a júniusi választásokon. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések