A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyülekeznek az antifasiszta tüntetők a Széll Kálmán téren, legalább 50 rendőr van kint


Jelentős rendőri készültség mellett tartanak antifasiszta tüntetést szombaton Budapesten, a Széll Kálmán téren: a Telex szerint mintegy 50 rendőr lehet a helyszínen, és nagyjából 100 magyar, illetve külföldi résztvevő van kint zászlókkal, molinókkal.


Az esemény résztvevői a Kitörés Emléktúra ellen tüntetnek. A tüntetést szervező Autonóm Mozgalom közleménye szerint ugyanis a Kitörés Emléktúra célja a történelemhamisítás a fasizmus népszerűsítése érdekében. „Nem Magyarországot védték a katonák, hanem a Harmadik Birodalomért harcoltak, a német gyarmatosítás eszméje alatt. Arról nem is beszélve, hogy Magyarország ebben az időben bábállamként működött, amit a Birodalom kifosztott” – fogalmaztak a sajtóközleményben.


A bevezető beszéden először angolul, utána magyarul is elmondták, hogy miről emlékeznek meg a kitörés napján a neonáci szervezetek: hősként ünneplik az 1945-ben kitörő náci és magyar katonákat, de az eseményt teljesítménytúrának álcázzák. Eközben páran katonai ruhában átvonultak a téren, mire a tüntetők odaüvöltötték nekik, hogy „Mocskos nácik!”.- rikálcsolja a Telexes cikk.

Posted by Média Polkorrekt on Saturday, February 10, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések