A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így ér el a hídpénzbotrány Soros szervezeteihez


Kiss Ambrus, Karácsony egyik helyettese még a múlt héten beszélt arról, hogy a Lánchíd felújítását lebonyolító BKK felkérte a Transparency Internationalt a közbeszerzés folyamatának felügyeletére, akik mindent rendben találtak, ráadásul azt mondták, hogy a beruházás során még maradt is a rendelkezésre álló pénzből.

Kiss Ambrus azt is állította, hogy a fővárosnak nincsen kapcsolata a számlagyáras Víg Mórral, annak ellenére is, hogy egyre több bizonyíték mutat ennek irányába. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a főváros baloldali városvezetése hazugságspirálba került, az általuk kitalált történetek egyre nehezebben hihetők el, rendkívül sok ponton mondanak ellent egymásnak.

Mint ismert, a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat még 2019 előtt tendert írt ki a Lánchíd felújítására, amelyet első alkalommal is az A-Híd Zrt. nyert meg, összesen bruttó 21,8 milliárd forintért újították volna fel a Lánchidat. Ezt a tendert Gyurcsány Ferenc utasítására azonban eltörölték Karácsonyék, majd új tendert írtak ki, kétszer is, a végén ismételten az A-Híd Zrt. került ki győztesen, de az elfogadott ajánlat már meglehetősen nagy különbségeket tartalmazott a korábbihoz képest.

Így állt elő az a helyzet, hogy a baloldali városvezetés hatvanszor annyi előleget fizetett ki, mint amennyi a korábbi tenderben szerepelt. Karácsonyék projektje bruttó 26,7 milliárd forintra rúgott, ami 4,9 milliárd forinttal több, mint amiről Tarlós idejében szó volt. Ez összességében azt jelenti, hogy Karácsony Gyurcsány utasítására eltörölt egy remek tendert, majd újrakötötte ugyanazzal a céggel 4,9 milliárd forinttal többért.

A teljes cikket a Origo oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések