A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

9 évre fegyházba mehet a hevesi postástól 9 ezret elrabló férfi


Szerdára hirdetett ítéletet a Hevesi Járásbíróság H. L. S. vádlott ügyében, akit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmény elkövetésében talált bűnösnek. A marasztaló verdikt szerint 9 évet kell fegyházban letöltenie a terheltnek, vagyis a postástól rabolt minden ezer forintra jut egy esztendei raboskodás.


Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószővivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a bíróság a hevesi ügyben a vádlottat közfeladatot ellátó személy sèrelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság kötelezte a vádlottat három millió forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet ugyanakkor nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért a vádlott elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Mint korábban megírtuk a rablás sértettje egy postai kézbesítő, aki éppen küldeményeket kézbesített, amikor a kerékpárját tolva elhaladt a vádlott lakóhelye előtt az utcán. Akkor H. L. S. – bódult állapotban – a lakóházától elindult az utcára, a postáshoz lépett, majd szó nélkül két alkalommal hasba ütötte és földre lökte. Nem volt azonban a fellökés céltalan cselekmény: a vádlott a kerékpár hátsó kosarában lévő táskából kivette a posta által rendszeresített kézi számítógépet és a zsebébe rakta, majd ököllel arcon ütötte az ezt megakadályozni szándékozó sértettet, s benyúlt a postás táskába és abból 9 ezer 710 forintot vett el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések