A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Háromnapos kihelyezett kormányülést hívott össze Orbán Viktor


Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba, értesült az Origo. A lap információit Havasi Bertalan megerősítette. 

A kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatott, a jövő hét elejére tervezett tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kihelyezett kormányülésen biztosan szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és „Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett.” Kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra.

A napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre.

A stratégiai megbeszélés alkalmat ad a minisztereknek, hogy megvitassák a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is, derült ki a tájékoztatásból.

A felsorolt témák aktualitását alátámasztja a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcs, amelyre Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor is elutazik majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések