A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezúttal Angela Merkel és Helmut Kohl nevét keverte össze Joe Biden


Alig néhány nappal azután, hogy egy kampánybeszédében véletlenül François Mitterrandként hivatkozott Emmanuel Macronra, Joe Biden amerikai elnök újabb európai vezető nevébe zavarodott bele – írja a Politico. 

Biden szerdán egy New York-i adománygyűjtő rendezvényen mondott beszédet, és ugyanazt a történetet idézte fel, amit a hétfői, Las Vegas-i kampánybeszédében is. A történet arról szól, hogyan reagáltak Franciaország és Németország vezetői, amikor a 2021. január 6-i, Capitoliumban történt zavargások után a júniusi G7-csúcstalálkozón találkoztak vele.

Hétfői beszédében az amerikai elnök Macron neve helyett tévesen François Mitterrandot mondott, aki 1981 és 1995 között volt francia elnök és 1996-ban halt meg. Akkor a német kancellárt nem említette név szerint.

Szerdán viszont igen, és ezúttal is belekavarodott a nevekbe és az évszámokba is. 2021-ben ugyanis Angela Merkel volt a német kancellár, ezért feltehetően vele váltott szót Biden a csúcstalálkozón. A beszédében viszont azt mondta:

„És akkor Helmut Kohl hozzám fordult, és azt mondta: »Mit szólna, elnök úr, ha a kezébe venné a London Times-t, és megtudná, hogy 1000 ember betörte a brit parlament ajtaját, és útközben megölt néhány rendőrt, hogy megakadályozzák a megválasztott miniszterelnök hivatalba lépését?«”

Helmut Kohl 1982 és 1998 között volt Németország kancellárja, 2017-ben halt meg

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések