A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elsüllyedt egy migránsokkal teli hajó Tunézia partjainál, sokan meghaltak


Elsüllyedt Tunézia partjainál egy szudáni migránsokkal teli hajó, közülük 13-an meghaltak, 27-et keresnek – közölték csütörtökön tunéziai igazságügyi források.


Faríd ben Dzsha bíró azt mondta, a Szfákszból szerdán elindult hajón 42-en utaztak, közülük kettőt sikerült kimenteni.
 
Afrikából és a Közel-Keletről számtalan ember indul útnak Európa felé. A migránsok korábbi észak-afrikai tranzitországa Líbia volt, ám az utóbbi időben egyre többen inkább Tunéziából vágnak neki a Földközi-tengernek. Szfáx az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetétől 188 kilométerre található.

A tunéziai parti őrség tavaly csaknem ezer migráns holttestét találta meg az ország partjainál, ez több mint a korábbi években regisztrált összes.
 
Az Európába vezető útnak sok tunéziai is nekivág; januárban mintegy 40 olyan tunéziai tűnt el a Földközi tengeren, aki Olaszország felé tartott.

Az ENSZ decemberben figyelmeztetett, hogy a Földközi-tenger középső része továbbra is a világ egyik legveszélyesebb migrációs útvonala.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések