A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Anna: nagyon fájt 2022, igaza volt a választóknak


A Momentum hétvégén megválasztott elnöke, Donáth Anna volt az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának vendége. 

A Momentum elnöke azt mondta, hogy a Karácsony Gergely által felvázolt koncepció, miszerint egy közös listán kell indulnia az ellenzéki pártoknak a fővárosban, már nem reális.

Az a vonat már elment”

– fogalmazott Donáth.

A Momentum elnöke azt is elárulta, hogy szerinte ez nem a Momentum miatt történt így elsősorban, hanem azért mert az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is egyértelművé tette, hogy ők nem akarnak ilyet.

Ők is inkább abba az irányba szeretnének elmozdulni, hogy legyen egy baloldali-szociáldemokrata, valamint egy liberális-zöld lista Budapesten.

Előbbi alatt az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót összefogását érti, utóbbin pedig a Párbeszéd a Momentumét. Donáth szerint így lehetne maximalizálni az ellenzéki szavazók számát a fővárosban, és biztosítani a közgyűlési többséget a jövőben is Karácsony Gergely számára.

A 2022-es ellenzéki összefogásról

Donáth Anna számára fájdalmas volt a választás éjszakája. Sajnos maga is elhitte, hogy ez a felállás működőképes lehet, miközben a választók láthatóan nem hitték el róluk, hogy kormányképesek lennének. Állítása szerint utólag kiderült: a választóknak volt igazuk.

Szerinte a 2022-es választási kudarcból tanulnia kell a politikusoknak, ők ez tették, ezért állt elő a Momentum egy új, alternatív együttműködési ajánlattal az ellenzéki választók számára.

A Momentum támogatottsága

Rónai Egon megjegyezte, hogy mindössze 4 százalék a Momentum támogatottsága a teljes lakosság körében, a választó szavazóknál pedig 7 százalék.

A számokat én hagyom az elemzőkre”

– fogalmazott Donáth Anna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések