A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Afgán illegális migráns követhette el a legutóbbi savas támadást Londonban


A 35 éves férfi annak ellenére kapott menedékjogot, hogy korábban szexuális bűncslekményért elítélték. 

A szerda esti szörnyű londoni savas támadással összefüggésben a rendőrség által keresett fő gyanúsított egy afgán állampolgár, aki menedékkérőként érkezett az Egyesült Királyságba – írta a Remix News. 

A rendőrség a 35 éves Abdul Ezedit nevezte meg a támadásért körözött férfiként. Később miután nyilvánosságra hozták a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken Ezedi jelentős arcsérülésekkel menekül a helyszínről további részletek derültek ki az incidensről. 

A gyanúsított egy 31 éves anyát támadott meg, aki a két – 3 és 8 éves  – kislányával volt.

A gyanú szerint a férfi a támadás napján Newcastle-ből utazott Londonba, és a nő ismerte. Ezedi az anyukát és két gyermekét maró hatású lúgos anyaggal öntötte le. A tájékoztatás szerint mindhárman életükvégéig tartó sérüléseket szenvedtek, de állapotuk stabil.

Az afgán férfi – aki szintén megsérült a támadás során – menekülése közben, még másik négy járókelőnek okozott égési sérüléseket. A támadás helyszínére kiérkező öt rendőr is orvosi ellátásra szorult, így az áldozatok száma végül 12-re emelkedett.

A Daily Mail csütörtök este arról számolt be, hogy Ezedi 2016-ban illegálisan érkezett az Egyesült Királyságba egy teherautó hátuljában Afganisztánból.

Menedékkérelmét kétszer is elutasították, de az országban maradt, és a harmadik próbálkozásra 2020-ban sikeresen megkapta a menekültstátuszt, miután meggyőzte a hatóságokat, hogy áttért a kereszténységre, és üldöztetésnek lenne kitéve, ha visszatérne hazájába.

A The Sun beszámolója szerint Ezedi menedékkérelmét annak ellenére hagyták jóvá, hogy

2018-ban szexuális bűncselekmény miatt elítélték,

és felfüggesztett büntetést kapott, valamint közmunkára kötelezték.

A rendőrség szerint hamarosan elfogják Ezedit, arra gyanakodnak, hogy Londonból újra az ország északi része felé tart.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések