A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Leverkusen szurkolói kiírták egy molinóra, hogy két nem létezik, meg is büntette a csapatot a német szövetség


A Bayer Leverkusent a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sportbírósága 18 000 eurós (6,9 millió forint) bírsággal sújtotta, miután szurkolói egy transzparenst feszítettek ki, amelyen az állt, hogy csak két nem létezik – számolt be az esetről a Bild című német lap. 

A Leverkusent a DFB a hivatalosan a „szurkolóinak diszkriminatív, sportszerűtlen viselkedése” miatt büntette meg, amelyet a csapat tavaly november 25-én, a Werder Bremen elleni idegenbeli mérkőzésen tanúsítottak. A szurkolók transzparensén a következő felirat volt olvasható:

Sokféle zenei stílus létezik, de csak két nem”.

A Leverkusen tudomásul vette a büntetést, amely immár jogerős.

Julian Reichelt, a Bild egykori szerkesztője viszont közösségi oldalán kifogásolta a döntést, mivel szerinte a transzparens „egyszerűen kimondja létezésünk egyik alapvető biológiai tényét”. 

Intézményeink szellemét egy ideológiai vírus emészti”

– tette hozzá.

Paul-Martin Holhethaus orvosprofesszor viszont azt nyilatkozta a Bildnek, hogy az emberi nemek száma „végtelenül nagy”, mivel azok „egy skálán helyezkednek el”. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések