A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hídpénzbotrány főszereplőjének a sapkájával pózol Kamu Geri


Legfrissebb kampányvideójában egy A-Híd feliratú sisakkal a kezében beszélt Karácsony Gergely a budapesti tömegközlekedést is érintő változásokról. Mindez azért figyelemre méltó, mert a főpolgármester eddig kategorikusan visszautasította még a kérdéseket is a hídpénzbotrányban.

Mint emlékezetes, a Lánchíd felújítását végző A-Híd által a számlagyárügyben gyanúsított Vig Mór cégének átutalt 1,4 milliárd forinttal összefüggésben több nyomozás is zajlik, súlyos korrupció gyanúja miatt. A jelek szerint azonban Karácsonyt ez nem érdekli, most is kiáll a cég mellett, amely az eredeti tervekhez képest 5 milliárd forinttal drágábban végezte el a hídfelújítást.

A nagyjából másfél perces, nyilvánvalóan több részből összevágott felvételen egyszer csak „megfordult" a sárga sisak Karácsony kezében, és láthatóan igyekezett eltakarni az A-Híd feliratot.


Karácsony néhány napja Brüsszelben az M1 helyi tudósítójának is kategorikusan kijelentette, hogy nincs semmiféle botrány, mindez csupán a sajtó fantáziájának szüleménye, ezért nincs ok vizsgálóbizottság felállítására sem. Ugyanakkor azzal is próbált védekezni, hogy az említett 1,4 milliárd forintot még azelőtt utalta át Vig Mór cégének az A-Híd Zrt., hogy megkötötték volna a fővárosi önkormányzattal a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződést.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megindította a vizsgálatot egy közérdekű bejelentés alapján, amiben Tényi István jogász felhívta a figyelmet, hogy a Vig Mór-féle számlagyár ügyében folyamatban levő nyomozás nyilvánosságra került részletei alapján olyan bűncselekmények is megvalósulhattak a Lánchíd munkálataival összefüggésben, mint a vesztegetés, a sikkasztás, valamint a hűtlen kezelés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések