A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hétvégére jön a tavasz, a jövő héten akár 20 fok is lehet


A hétvégén nyugat felől élénk, erős széllel enyhe óceáni légtömeg dől be a Kárpát-medencébe, mely jelentős felmelegedést eredményez. Az északnyugati szelet szombaton nagy területen kísérhetik erős lökések. Főként a hegyekben viharossá fokozódhat a szél. 

A relatíve meleg szélnek köszönhetően enyhe, több helyen fagymentes éjszakákra lehet számítani. Fagypont alatti értékeket csak a derültebb, szélcsendesebb délnyugati tájakon és a szélvédettebb északi völgyekben mérhetünk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Szombaton napközben máshol is szakadozni fog a felhőtakaró. Változóan, időszakosan erősen felhős idő várható, délnyugati országrészben azonban kitart a kevésbé felhős, napos idő. A hétvégén alapvetően északkeleten lesz több, délnyugaton kevesebb a felhő, helyenként kisebb eső, záporok is előfordulhatnak. Vasárnap a nyugati, délnyugati tájakon akár már a 15-16 fokot is elérheti a felmelegedés, mely a jövő hét elején sem áll le; sőt, egyes helyeken akár a 20 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések