A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zsigó Róbert: Brüsszel válságba sodorta az európai gazdákat


Azzal, hogy ráengedték az ukrán gabonát Európára, Brüsszel válságba sodorta a gazdákat és veszélybe sodorta az embereket is – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy “Brüsszel háborúpárti politikája mindenre hatással van, rossz döntéseiktől a magyar gazdákat és az agráriumot is meg kell védeni”.

A politikus ismertetése szerint az ukrán gabona génmódosított, ráadásul tiltott vegyszerekkel kezelt, a kormánypártok pedig Magyarországot és a magyar élelmiszereket GMO-mentesnek és biztonságosnak szeretnék megőrizni.

Hozzáfűzte, hogy bár eddig is mindent megtettek a kár enyhítésért, Brüsszel nem az európai gazdák mellé állt, ehelyett továbbra is a rossz minőségű ukrán gabona behozatalát erőlteti, ráadásul Ukrajnát gyorsított eljárásban fel kívánják venni az Európai Unióba.

Ez újabb merénylet lenne a gazdák és a nemzeti agráriumok ellen is – hangoztatta.

Mint fogalmazott, az agrártámogatások jelentős részét elvennék az európai gazdáktól azért, hogy azt is Ukrajnának adják oda. Zsigó Róbert szerint Brüsszelnek olyan új vezetésre van szüksége, amely kiáll a gazdák és az agrárium védelme mellett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések