A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el egy spanyol könyvtár gyermekrészlegéről, az EP-nek ez nem tetszik


Panaszt tett Brüsszelben egy spanyol baloldali képviselő, miután Spanyolországban LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el egy könyvtár gyermekrészlegéről.


Az üggyel már az Európai Parlament foglalkozik.

Egy spanyol zöldpárti EP-képviselő írásbeli kérdéssel fordult a bizottsághoz, amelyben sérelmezi, hogy a spanyolországi Burriana városában LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el a gyermekkönyvtárból
a város vezetőinek utasítására azzal az indoklással, hogy a gyerekeket meg kell védeni a botrányos pornográf tartalmaktól.

A képviselő hivatkozik egy korábbi uniós jelentésre, amelyben a bizottság az ilyen könyvek mellett érvelt, mivel ezek segítenek a szexuális sokszínűség támogatásában, és abban, hogy a gyerekeket megfelelő ismeretekkel kell ellátni a testükkel kapcsolatos döntések meghozatalához, valamint későbbi szexuális kapcsolataik kialakításához.

Emellett utal egy másik bizottsági közleményre, amelyben az uniós testület azt ígéri, támogatni fog olyan projekteket, amelyek az LMBTQ-közösség teljes körű befogadását segítik kulturális eszközökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések