A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij a világ söpredékének nevezte az oroszokat - Medvegyev reagált

Oroszország a legnagyobb támadást indította pénteken Ukrajna ellen, ezért azon kell dolgoznunk, hogy visszafordítsuk a háborút ezek ellen a szemétládák ellen az országukba, Oroszországba, ahonnan jöttek – jelentette ki Volodimir Zelenszkij videoüzenetében, számolt be az rbc.ua hírportál.

Zelenszkij elmondta:

„Jelenleg folyik a mentés Ukrajna különböző városaiban. Ahol orosz rakéták találatai, lehulló törmelékek voltak. A legmasszívabb támadás ezektől a söpredékektől – csaknem 160 rakéta és drón. Katonáink lelőtték a legtöbbet – különféle típusú rakétákat és Shahedeket.”


"Mi nem vagyunk olyanok.." - Medvedev reagált

A belgorodi terrorista csapás és a polgárok halála a kijevi rezsim véres bűntette, amelyet azért követett el, mert képtelen volt változtatni a fronton kialakult helyzeten - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

"Nyilvánvaló, hogy a Belgorod elleni terrorista csapás és a polgáraink halála a banderista gazemberek véres bűntette, amelyet a fronton való változtatásra való képtelenségből követtek el. Mielőbbi felépülést a sérülteknek, erőt az áldozatok családjainak és barátainak" - írta a VKontakte közösségi hálózaton lévő oldalán.


Medvegyev hangsúlyozta, hogy Kijevben vannak olyanok, akik azt remélik, hogy az ukrán csapások tükörválaszra provokálják Oroszországot.

"Mi nem vagyunk ők. Bár valószínűleg néhány Zelenszkijhez hasonló söpredék alszik, és azt látja, hogy a fegyveres erőink Kijev központját a Gázai övezet látszatává változtatják. Akkor könnyebb lesz új fegyverekért könyörögni a gazdáiktól. Pénteken az orosz hadsereg komoly károkat okozott a neonáci rezsim katonai és egyéb infrastruktúrájában. A harci munka folytatódni fog. És a bűnös parancsokat adó teremtményeknek égni fog a föld a lábuk alatt. Nyugattól keletig a Kisoroszország területén, amelyet még mindig ők ellenőriznek" - mondta az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi terület kormányzója arról tájékoztatott, hogy ukrán csapatok lőtték Belgorod központját. A városban rakétaveszélyes sziréna szólalt meg, a régió vezetője felszólította a lakosokat, hogy menjenek le az óvóhelyekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések