A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij valóban találkozott Zaluzsnijjal, és felkérte, hogy mondjon le


Volodimir Zelenszkij elnök valóban találkozott Valerij Zaluzsnij főparancsnokkal, és felajánlotta neki, hogy mondjon le. Erről a Zerkalo Nedeli hetilap számolt be Zaluzsnij környezetében lévő forrásaira hivatkozva.

Elmondásuk szerint Zaluzsnij azt válaszolta, hogy az elnök joga megválasztani, hogy kivel dolgozik együtt, de nem volt hajlandó lemondó nyilatkozatot írni, és nem is szándékozik megtenni.

Ugyanakkor Valerij Zaluzsnyijnak semmilyen jelentős pozíciót nem ajánlottak fel.

Források szerint az AFU főparancsnokának valószínűsíthető lemondása lesz az első láncszem az ukrán hadsereg felső vezetésében, valamint más hatóságoknál bekövetkező változások sorában.

Ugyanakkor a források megjegyezték, ahhoz, hogy elnöki rendelettel eltávolítsák hivatalából, Rusztem Umerov védelmi miniszter hozzájárulására van szükség.

Alekszej Goncsarenko ukrán parlamenti képviselő előző nap saját forrásaira hivatkozva azt mondta, hogy bejelentették az ukrán fegyveres erők főparancsnokának lemondását, de a rendelet szövege még nincs. A helyettes szerint Zaluzsnijnak felajánlották a nagyköveti posztot az egyik európai országban, de ő visszautasította. Borislav Bereza volt Verhovna Rada -helyettes is beszámolt a főparancsnok elbocsátásáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések