A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káosz Ukrajnában: Zelenszkij leválthatta a fegyveres erők főparancsnokát


Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette lemondását – közölte Olekszij Goncsarenko, az ukrán Verhovna Rada képviselője a Telegram-csatornáján.

 – Két forrásból is úgy értesültem, hogy Zaluzsnyij bejelentette lemondását, de még nincs róla rendelet – fogalmazott a bejegyzésben.


A parlamenti képviselő szerint az ukrán fegyveres erők főparancsnokának is felajánlották az egyik európai ország nagyköveti posztját, de ő ezt visszautasította. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még nem szólalt meg az ügyben, de az ukrán védelmi minisztérium cáfolta a híreket, mondván, hogy azok hamisak. Egyelőre homály fedi a fegyveres erők parancsnokának sorsát.


Demko Attila az alábbiakat írta az ügy kapcsán:

Zelenszkij pártja esik szét, és azt látni kell, hogy Ukrajnában az informális hatalom a népszerűséget követi.

„Állítólag Zelenszkij leváltotta Zaluzsnijt - az utolsó csepp a pohárban az Il-76, amit rákennek a tábornokra - ahogy pár napja írtam, az ügy rendkívül robbanékony. Nem megerősített, de ukrán forrástól is ezt kapom az orosz mellett.

Zelenszkij pártja esik szét, és azt látni kell, hogy Ukrajnában az informális hatalom a népszerűséget követi, azaz Zaluzsnij lehet Ukrajna új erős embere. Mert ha már nem katona, szabad neki a pálya a politikában.

Ha igaz...mert csak azt hiszem, amit látok.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések