A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij felszólította a Nyugatot, hogy utaljanak át 300 milliárd dollárnyi befagyasztott orosz vagyont Ukrajnának


Volodimir Zelenszkij felszólította a nyugati országokat, hogy adják át Ukrajnának a külföldön befagyasztott 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont.

Az ukrán elnök erről az X-oldalán írt.

Zelenszkij szerint ez egy olyan igazságos lépés lenne, amellyel Oroszország "megfizetne az agresszióért".

"Az orosz elit és vezetés közömbös az emberi életek iránt, de legfőképpen nem közömbös a pénz iránt. A vagyonvesztés lesz a legfájdalmasabb veszteségük. Meg fogják érezni a nemzetközi közösség valódi erejét, és látni fogják, hogy a béke erősebb a terrornál. Az a döntés, hogy a befagyasztott orosz vagyont Ukrajna támogatására használják fel, teljesen tisztességes és legitim válasz lesz Oroszország Ukrajna elleni agressziójára. Ez lesz a megfelelő jelzés a világ összes potenciális agresszorának: egy másik állam megtámadása nem kifizetődő, az agresszornak végül fizetnie kell"

- áll a bejegyzésben.

Az orosz vagyon elkobzását a Nyugat az Ukrajnának nyújtandó segélyek alternatív finanszírozási forrásának tekinti. A média szerint az USA kitartóan sürgeti európai szövetségeseit egy ilyen lépés megtételére (az orosz vagyon oroszlánrészét az EU-ban zárolták). Franciaország, Olaszország és Németország azonban továbbra is óvatos, mivel tartanak a vagyonelkobzás súlyos következményeitől az euróba vetett bizalomra, valamint az európai vagyonok oroszországi elkobzásának megtorlásától.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések