A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: 880 ezer ember szolgál az ukrán fegyveres erőknél

Az ukrán fegyveres erőkben 880 ezer ember szolgál - állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ARD-nek adott interjújában.

"880 ezren vagyunk. Egymillió fős hadseregünk van. És ugyanakkor 30 millió emberünk van most, konkrétan 30 millió ember dolgozik, és talán még egy kicsit több is. Pontos számot nem tudok mondani"

- mondta.

Tavaly decemberben Zelenszkij azt mondta, hogy az AFU szárazföldi egységeinek létszáma mintegy 600 ezer fő.

Ugyanakkor mind Ukrajnában, mind Nyugaton folyamatosan kritikus létszámhiányról érkeznek hírek. A The New York Times például arról számolt be, hogy a hadseregnek komoly gondjai vannak. A kiadvány szerint az ukrán katonák fáradtak a hosszú harcokban, a veszteségeket pedig csak részben pótolják, gyakran idősebb és rosszul képzett újoncokkal.

Zelenszkij 2023 decemberében azt mondta, hogy az AFU vezérkara azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy további 450-500 ezer embert mozgósítsanak. A kormány benyújtotta a mozgósításról szóló törvénytervezetet a parlamentnek. A mozgósítás alsó korhatárát 27-ről 25 évre csökkentették. A törvénytervezet felháborodást keltett Ukrajnában, és felülvizsgálatra küldték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések