A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült Államokban


Az Alabama államban található atmore-i börtönben csütörtökön végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült Államokban.

Az ítéletet azt követően hajtották végre, hogy az elítélt, az 58 éves Kenneth Eugene Smith utolsó fellebbezését szerdán az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította. Smith arra hivatkozott, hogy alkotmányellenes a halálos ítélet végrehajtásának újbóli megkísérlése, tekintve, hogy 2022-ben már egyszer megpróbálták kivégezni, de nem találtak vénát a testén, ahova be lehetett volna kötni a méreginjekciót, ezért a kivégzés meghiúsult.

Egy szövetségi fellebbezési bíróság szintén szerdán utasította el az elítélt beadványát, amiben arra hivatkozva kérte az ítélet végrehajtásának felfüggesztését, hogy a nitrogéngázos kivégzési módszer sérti a kegyetlen és szokatlan büntetés alkotmányos tilalmát.

Kenneth Eugene Smith halálos ítéletének végrehajtásához Alabama állam büntetésvégrehajtási szervei egy egész arcot eltakaró ipari maszkot használtak, amin keresztül tömény nitrogént vezettek az elítélt tüdejébe, ami rövid idő alatt halált okoz.

Az elítélt az utolsó szó jogán azt mondta, hogy "ezen az estén Alabama államban az emberiség egy lépést tesz visszafelé".

Smith-re bérgyilkosság miatt szabták ki a legsúlyosabb büntetést. A férfi társával 1988-ban 1000 dollárért egy lelkész feleségét, Elizabeth Sennettet gyilkolta meg. A gyilkosságra a férj adott megbízást annak érdekében, hogy hozzájusson felesége életbiztosításához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések