A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb öt iskolát támogat 200 millió forinttal a Mészáros-csoport


További öt iskola nyerheti el az összesen 200 millió forint értékű támogatást a High-Tech Suli program pályázatán – közölte a Mészáros-csoport. Mint írták, így már 39 iskola diákjai élvezhetik a minden igényt kielégítő, digitális tanterem adta lehetőségeket.

Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy pályázat útján egyenként negyven millió forint értékű fejlesztéshez juthatnak a nyertes intézmények, és ezzel újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli közösséghez.

Úgy fogalmaztak, hogy a Mészáros-csoport által létrehozott programban résztvevő iskoláknak immár több éves tapasztalata van, és mára egy tudásmegosztáson alapuló közösségé fejlődtek, amely egyre vonzóbb az innovatív, fejlődésre nyitott köznevelési intézmények számára.

Az elmúlt évek tapasztalatai segítenek abban, hogy a korábban csatlakozott intézményeket folyamatosan fejlesszük, de abban is, hogy az újabb pályázatokat finomhangoljuk annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljanak az elnyerhető eszközök és az iskolák minél gördülékenyebben be tudják építeni a hétköznapjaikba az új módszertanokat.

A program különösen népszerű a szülők körében, és a számok azt mutatják, hogy a pályázaton nyertes iskolákban folyamatosan emelkedik az oda jelentkező tanulók száma

– mondta Horváth Ádám, a High-Tech Suli program szakmai vezetője.

A közlemény kitért arra is, hogy a Mészáros-csoport által támogatott High-Tech Suli program kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldásokat alkalmaz. – Új tantermi környezet kialakítása valósul meg a támogatás során: az iskola által kijelölt terem felújításon esik át, és olyan eszközök is helyet kapnak, mint az interaktív panel, laptopok, továbbá MakeBlock robotkészlet, Micro:bit készlet, Maker’s Red Box tananyagcsomag, lézervágó vagy 3D nyomtató – sorolták.

Hozzátették, a High-Tech Suli program nemcsak új eszközöket ad, hanem olyan kompetenciák fejlesztésének a lehetőségét, amelyekre másként talán nem is lenne esély, de hatalmas segítséget jelentenek majd az életben, a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a tanulók jövőre való felkészítésében.

A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve a féléves képzésen kívül, a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek – hangsúlyozták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések