A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vállalta az Iszlám Állam az iráni robbantásért a felelősséget


Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget csütörtökön a két robbantásért, áll a csoport Telegramon közzétett nyilatkozatában.

A két robbantásban 103 ember meghalt és 141 megsebesült egy iráni temetőben, ahol megemlékezést tartottak a négy évvel ezelőtt, 2020. január 3-án amerikai dróntámadásban megölt tábornok, Kászím Szulejmáni kermani sírhelyénél.

Kászím Szulejmáni az iráni közel-keleti befolyás egyik legfontosabb alakja, a siíta milícia, a Forradalmi Gárda vezetője volt.

A muszlim vallás siíta ágának hívői körében ő volt az a bátor harcos, aki legyőzheti az offenzívba lendülő szunnita dzsihádista Iszlám Államot is, ha szükség van rá.

Szulejmánit egy bagdadi látogatása során érte halálos dróncsapás. Az eset után az iráni parlament terroristának minősítette az amerikai fegyveres erőket, majd elfogatóparancsot adott ki Donald Trump akkori elnök és több amerikai tisztségviselő ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések