A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jövő héten térnek vissza a diákok a székelyudvarhelyi gimnáziumba


A tragédia másik súlyos sérültje továbbra is kórházban van, az állapota még mindig nem stabil.

Hétfőtől újrakezdődik a tanítás a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban, decemberben leomlott diákotthonának lakóit más városi kollégiumokban helyezték el - közölte csütörtökön az iskola vezetősége.

A diákotthon 95 lakója átmenetileg a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, a Református Diákotthon Alapítvány, a Kós Károly Szakközépiskola és az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola diákotthona, illetve az Unitárius Vendégház és a Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek fogadták be.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az omlás miatt egy 17 éves fiú meghalt, hárman kórházba kerültek. A nyomozók szerint a csatornázást végző cég túl mélyen ásott le az épület fala mellett, a diákokra omlott székelyudvarhelyi kollégiumnál dolgozó cég vezetőjét őrizetbe is vették.

Továbbra is válságos az állapota annak a diáklánynak, aki akkor szenvedett súlyos sérüléseket, amikor decemberben ledőlt a Gimnázium diákotthonának fala.

A lányt mesterséges kómába helyezték, állapota az újraélesztése óta folyamatosan válságos, az orvosok nagyon visszafogottak a javulását illetően.

„Semmit nem lehet tenni, az intenzív osztályon fekszik a lány. Annál többet, mint amit jelenleg tesznek érte az orvosok, nincs amit tenni. Amíg nem stabilizálódik az állapota, nincs, amit tegyenek. Minden attól függ, hogy a szervezete mennyire harcol”– vázolta a helyzetet a kérdésre Mariana Negoita, a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések