A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukránok: mintegy 20 orosz rakéta közeledett Kijev felé, mindent lelőttük


Ma reggel mintegy 20 rakéta támadta Kijevet, a légvédelmi erők mindegyiket lelőtték - közölte a Strana.

Ilyen előzetes adatokról számolt be a kijevi városi állami közigazgatás helyettes vezetője, Mykola Povoroznyik a Szabadság Rádió adásában.

Most folytatódik több ötemeletes épület kiürítése a rakéta fel nem robbant robbanófeje miatt. Az egyik része az épület udvarán van, a másik az egyik lakásban.


A kijevi katonai közigazgatás megerősítette, hogy először cirkálórakétákat, majd ballisztikus rakétákat lőttek ki Kijevre.

"Először az ellenség Tu-95MS stratégiai bombázókról Kh-101/X-555/X-55 cirkálórakétákat indított a Szaratovi területről. Ezek a rakéták két hullámban érkeztek a fővárosba. Amikor közvetlenül Kijev légterében voltak, az ellenség szárazföldi ballisztikus rakétákat indított a fővárosra" - közölte a közigazgatás.


Korábban az ukrán belügyminisztérium arról számolt be, hogy a reggeli rakétatámadás következtében Ukrajnának öt halottja van. Harkovban a többemeletes épületek találatának következtében három ember meghalt, további mintegy 30 megsérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések