A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna meghívta Hszi Csin-pinget a Svájcba tervezett „békecsúcsra”


Ukrajna meghívta Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy vegyen részt a világ vezetőinek Svájcba tervezett „békecsúcsán" - közölte Volodimir Zelenszkij elnök egyik vezető diplomáciai tanácsadója a Reuters cikke szerint.


A cikk szerint Kína szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, és eddig tartózkodott attól, hogy bírálja az ukrajnai inváziót, ugyanakkor azt is mondta, hogy minden ország szuverenitását és területi integritását tiszteletben kell tartani. Hszi korábban felajánlotta azt is, hogy segít közvetíteni a konfliktusban.

„Mindenképpen meghívjuk Kínát, hogy vegyen részt a csúcstalálkozón, a legmagasabb szinten, a Kínai Népköztársaság elnökének szintjén" - mondta Ihor Zsovkva tanácsadó erről.

„Kína részvétele nagyon fontos lesz számunkra. Együtt dolgozunk velük. Kérjük a partnereinket a világban, hogy közvetítsék a kínaiak felé, mennyire fontos, hogy részt vegyenek egy ilyen csúcstalálkozón.”

A semleges Svájc Zelenszkij kérésére vállalta, hogy otthont ad az Ukrajnával foglalkozó békecsúcsnak, de még nem tűzték ki sem az időpontot, sem a pontos helyszínt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések