A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 1000 migránst fogtak el Marokkó északi részén szilveszterkor


Ceuta és Melilla spanyol enklávékat akarták elérni: szilveszter éjjelén a marokkói hadsereg mintegy 1100 embert tartóztatott fel, akik afrikai földön próbáltak bejutni erre a két uniós területre.


Szilveszter éjjel a marokkói hadsereg egységei a királyság északi részén több mint ezer migránst tartóztattak fel, akik Ceuta és Melilla spanyol enklávékba készültek bejutni különböző műveletek során - derül ki egy hivatalos közleményből.

Összesen 1110 migránst tartóztattak fel vasárnap este Nador, M'diq és Fnideq városokban a marokkói hadsereg és a rendvédelmi szervek több művelete során - derül ki a királyi fegyveres erők vezérkarának (FAR) közleményéből, amelyet a MAP ügynökség továbbított.

A hadsereg közölte, hogy a Melillával határos Nadorban elfogott 175 migráns Marokkóból, Algériából, Tunéziából és Jemenből származik, a többi 935 migráns nemzetiségének megadása nélkül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések