A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több amerikai katonát megöltek Jordániában, sok a sebesült


Az amerikai hadsereg három katonája meghalt és sokan megsebesültek egy Jordániában lévő amerikai előőrs elleni éjszakai dróntámadásban – közölte Joe Biden amerikai elnök, ami a közel-keleti feszültségek jelentős fokozódását jelenti.

“Tegnap este három amerikai katonatiszt meghalt – és sokan megsebesültek – egy pilóta nélküli dróntámadás során, amely a szíriai határ közelében, Északkelet-Jordániában állomásozó erőinket érte” – mondta Biden a Fehér Ház által vasárnap kiadott közleményben.

“Bár még mindig gyűjtjük a támadással kapcsolatos tényeket, tudjuk, hogy a támadást Szíriában és Irakban működő, Irán által támogatott radikális militáns csoportok hajtották végre.”

Az amerikai Központi Parancsnokság (CENTCOM) vasárnap kiadott sajtóközleménye 25-re tette a támadásban megsebesült amerikai katonák számát.

Az ABC Newsnak adott interjúban a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, CQ Brown tábornok azt mondta, az Egyesült Államok célja a Közel-keleti események kézben tartása, és a konfliktus kiszélesedésének elkerülése".

Múlt péntekig legalább 158 támadás érte az amerikai és koalíciós erőket Irakban és Szíriában – közölte vasárnap a CNN. A túlnyomó többség azonban nem jelentett komoly fenyegetést, és nem okozott nagyobb károkat az infrastruktúrában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések