A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tíz másodpercig tartott a románok új motorvonatának első próbaútja


Az Alstom lengyelországi üzeméből vásárolt új elektromos vonatok első példánya meghibásodott már első próbaútján. A vonat, mely decemberben érkezett Romániába, a próbaút kezdetén, tíz másodperc után leállt. A hiba forrása egy rövidzárlat volt, amely a mozdony áramellátó rendszerében keletkezett, mint később kiderült. Bár a vonat nem kapott lángra, a Krónika Online szerint teljes áramellátó rendszer cseréjére van szükség, ami további alkatrészek beszerzését igényli Lengyelországból.

Stefan Roșeanu, a Vasúti Reformhatóság vezetője elmondása szerint ez a váratlan meghibásodás komoly kihívást jelent vasúti szakembereik számára. Figyelemre méltó, hogy ez az első elektromos vonat, amelyet Románia az elmúlt négy évtizedben vásárolt, és egyben az első új szerelvény is, amelyet az ország az elmúlt húsz évben beszerzett. A román kormány egy 480 millió eurós szerződés keretében összesen 37 ilyen szerelvény megvásárlását tervezi, amelyek modernizálni fogják a nemzeti vasúti hálózatot.

Egyesek aggódni is kezdtek a járművek megbízhatósága felől, de itt érdemes megjegyezni, hogy egyrészt az Alstommal megkötött szerződés szerint 30 évig vállalják a javításokat, másrészt épp azért van előírva a rengeteg tesztkilométer, hogy a különböző hibákat kihordja a típus, mielőtt utasforgalomba kerülne.

A megrendelt Coradiák egyébként 160 méter hosszúak, 352 utas befogadóképességűek, és csak Románia 25kV-os, 50Hz-es hálózatán képesek közlekedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések