A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin részvétét fejezte ki az iráni hatóságoknak a kermáni terrortámadás után


Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki Ali Hámenei  iráni legfelsőbb vezetőnek és Ebrahim Raiszi elnöknek a Kermán városában elkövetett terrortámadás tragikus következményei miatt, megjegyezve, hogy a civilek meggyilkolása "kegyetlenségével és cinizmusával sokkoló", és hogy az Orosz Föderáció a terrorizmus minden formáját elítéli.

Korábban az iráni média arról számolt be, hogy a délkelet-iráni Kermán városában két robbanás történt az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC, a fegyveres erők elit egységei) tábornoka, Kászem Szolejmáni halálának negyedik évfordulója alkalmából tartott gyászmenet során. A legfrissebb jelentések szerint

a halálos áldozatok száma 103-ra emelkedett, további 141-en megsebesültek.

A robbantásokat - mint az iráni Tasnim hírügynökség rámutat - távolról hajtották végre, két robbanóanyagot tartalmazó zsákot helyeztek el egy temető bejáratánál Kermán városában.

"Kedves Hámenei úr, kedves Raiszi úr, kérem, fogadja mély részvétemet a Kermán városában történt terrortámadás tragikus következményei miatt. A temetőt látogató civilek meggyilkolása megdöbbentő a maga kegyetlenségében és cinizmusában. Kérem, tolmácsolja együttérzésem és támogatásom szavait az áldozatok családjainak és barátainak, valamint mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek" - áll a Kreml honlapján közzétett táviratban.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország a terrorizmus minden formáját elítéli, és megerősíti "a gonosz elleni megalkuvás nélküli küzdelem iránti elkötelezettségét".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések