A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Titkos találkozó Németországban: több millió bevándorló deportálásáról egyezkedtek szélsőjobboldaliak az AfD politikusaival


Alább a Telex rettegését olvashatják:

Olyan szélsőjobboldali találkozót tartottak tavaly novemberben Németországban, amelyen az AfD képviselői is részt vettek, és ahol több millió bevándorló deportálása is felmerült – írja a Correctiv oknyomozó portál. A találkozó híre széles körű felháborodást keltett Németországban, azt a politikai paletta nagy része elítélte.

A kutatócsoport szerint tavaly november 25-én találkozott a német szélsőjobboldal krémje Berlintől nem messze, egy potsdami villában. A találkozón a német parlamentben ülő Alternatíva Németországnak (AfD) több képviselője és vezetője mellett részt vettek szélsőjobboldali vállalkozók, aktivisták és az Identitárius Mozgalom vezetője, Martin Sellner.

A találkozón a meghívottak egy minimum ötezer eurós (majdnem másfél millió forintos) adományért cserébe vehettek részt. A meghívó szerint a rendezvény célja egy olyan mesterterv bemutatása volt, amellyel Németországot „újra a normális és egészséges pályára állíthatják.”

A találkozó legfontosabb pontja a beszámoló szerint ez is volt: Martin Sellner előadta azt a „remigrációról” szóló mestertervét, amivel több millió embert telepítenének ki az országból. A terv nemcsak a menedékkérőkre, de a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre, és „a nem asszimilált” német állampolgárokra is vonatkozna. Magyarul Sellner német állampolgárokat deportálna az országból.

A találkozó résztvevői ezek után arról beszélgettek, hogy hogyan lehetne az elképzelést akkor végrehajtani, ha az AfD hatalomra kerülne az országban. A párt politikusai a beszámolók szerint teljes mértékben egyetértettek a tervvel, egyikük szerint azon kell dolgozni, hogy a bevándorlók minél rosszabbul érezzék magukat náluk.

A Sellner által előadott tervnek egyébként az is része volt, hogy Észak-Afrikában létrehoznának egy mintaállamot, ahol legalább kétmillió ember élhetne. Az általuk deportált emberek választhatnának, hogy a szülőhazájukba, vagy ebbe az új államba költöznek.

Az AfD szerint a párt országos vezetése nem tudott a találkozóról, az ott megjelent tagok csak saját magukat képviselték. Az AfD egyik társelnökének egy közeli munkatársa is részt vett a találkozón, de ő a párt szerint csak egy közösségimédia-kampányról tartott előadást, Sellner elképzeléseit pedig nem fogják átvenni a párt hivatalos álláspontjába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések