A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztria is beszállhat a német gazdatüntetésbe

A gazdák nem jobbágyok – jelentette ki Peter Schmiedlechner, az Osztrák Szabadságpárt parlamenti képviselője, reagálva a nagyszabású és többnapos német gazdatüntetésekre.

Az FPÖ mezőgazdasági szóvivője szerint az osztrák kormány képmutató, amikor támogatásáról biztosítja a német gazdákat, az osztrák farmerek ugyanis épp olyan súlyos helyzetben vannak éppen a szövetségi kormány hanyag munkája miatt.

Németországhoz hasonlóan a mezőgazdaság helyzete Ausztriában is siralmas. A gazdák nem cselédek, így a német gazdák tiltakozása több mint jogos

– jelentette ki Peter Schmiedlechner, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) parlamenti képviselője.

A jobboldali párt mezőgazdasági szóvivője szerint Németországban és Ausztriában évek óta tart a gazdák halála. Nem lehet cél a hazai termelés gyengítése és korlátozása, ugyanakkor a sokkal rosszabb körülmények között előállított élelmiszerek behozatala. A német szivárványkormány kísérlete teljesen megbukott. Most az a fontos, hogy Ausztriában is megakadályozzunk egy ilyen konstellációt
Az FPÖ politikusa arra a tüntetéssorozatra reagált, amely hétfőn kezdődött és amelyet a német gazdák azért szerveztek meg, mert valósággal megsarcolná őket a szövetségi kormány a különböző agrártámogatások megvonásával.

Peter Schmiedlechner kiemelte, hogy az osztrák kormány hozzáállása kísértetiesen hasonlít a német szivárványkormányéhoz.

Az Agrárkamara a német gazdák iránti szolidaritási megnyilvánulásai több mint silányak. Miközben a kormányzó Néppárt teljes gőzzel a falhoz szorítja az osztrák mezőgazdaságot, képmutatóan bejelentik, hogy támogatják a német tiltakozásokat – azok után, hogy az osztrák gazdákat szolgává tette – bírálta a kormány képmutatását az FPÖ politikusa.

A jobboldali képviselő szerint idő kérdése, és a demonstrációk átlépik a német határokat, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban is előfordulhatnak hasonló tüntetések.

Ki kell szállni a zöld megállapodásból, kevesebb uniós bürokráciára van szükség, és mellesleg a silány minőségű, a gazdákat ellehetetlenítő mezőgazdasági termékeket is be kell tiltani

– sorolta a követeléseket Peter Schmiedlechner.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések