A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teljesen megújul év végére Debrecen autóbuszflottája


A 2022-ben megkezdett flottacsere program révén 2024 végére teljesen megújul a Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) autóbuszflottája. A bejelentést Papp László, Debrecen polgármestere és Tóth Szabolcs, a DKV vezérigazgatója tette csütörtökön a közlekedési társaság telephelyén, amikor tíz Mercedes–Benz Conecto G típusú autóbuszt adott át az Inter-Tan-ker Zrt. a DKV Zrt.-nek – írja a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál.


A DKV flottafejlesztési programja szinte napra pontosan két évvel ezelőtt indult el, amikor 12 elektromos autóbusszal bővült a városi járműpark, majd ezeket több csuklós alacsony padlós autóbusz követte. A fejlesztés egyik valódi mérföldköve, a járműpark gerincét képező „szóló” autóbuszok beszerzése 2023 őszére fejeződött be. Idén év végére a teljes autóbuszflotta megújul, és a járműveket az utasok változatlan tarifákkal vehetik igénybe.

A közösségi közlekedés a város életének egyik legfontosabb szegmense. Fejlett közösségi közlekedés nélkül nagyvárosi létforma nem létezik

– jelentette ki a debreceni polgármester. Papp László azt is elmondta, hogy éppen ezért fordítanak kiemelt figyelmet a debreceni közösségi közlekedésre.

A környezetbarátabb, EURO6-os dízelmotorral hajtott, négyajtós buszok felszereltsége több szempontból is szolgálja majd az utazóközönség kényelmét. A járművek klímával, ingyenes wifi interneteléréssel és külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel is felszereltek – mondta a buszokról a városvezető.

Tóth Szabolcs, a közlekedési vállalat vezérigazgatója arról beszélt, hogy a debreceni közlekedés jelenleg 131 autóbusszal üzemel, mindez 119 dízel és 12 elektromos meghajtású járműből tevődik össze. A teljes flotta lecserélése után egy egy-másfél éves flottával fog a város rendelkezni.

Egy ilyen jellegű, egységes flotta ma egyedülálló Magyarországon

– hangsúlyozta a DKV vezetője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések