A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szilveszterkor 21 tűzijáték-balesethez riasztották a menőket


Közlekedési balesetekhez, verekedésekhez és belgyógyászati rosszullétekhez is riasztották szilveszterkor a mentőket, akik 2023 utolsó napján összesen 3103 esetet láttak el országosan – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.


Túlzott alkoholfogyasztás miatt 206 embert szállítottak kórházba, közülük 28-an kiskorúak voltak.

Pirotechnikai eszközzel kapcsolatos sérülésekhez országszerte 21 esetben riasztották a mentőket, arról nem szól a közlemény, hogy ezek milyen súlyosságúak voltak.

December 31. előtt a rendőrség és a mentők is figyelmeztettek a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire, ennek ellenére 34 tűz keletkezett országszerte ezek miatt - nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez riasztották a tűzoltókat.

A legtöbb riasztás budapesti volt, a fővárosban szilveszterkor összesen 501 esetet láttak el a mentők.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, karácsonykor több mint tízezer hívást kaptak a mentők, és az átlagosnál 15 százalékkal több esetük, napi 3500 mentésük volt.

Az Országos Mentőszolgálat a két ünnep között karácsonyi csodákról is beszámolt, két idős férfit is újraélesztéssel sikerült megmenteniük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések