A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Kulabával találkozik, hogy előkészítsék az Orbán-Zelenszkij találkozót


Január végén, Ungváron találkozhat Magyarország és Ukrajna külügyminisztere, hogy előkészítsék Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij személyes egyeztetésének feltételeit.

„Van egy megerősített időpontunk január 29-re, amikor Dmitro Kuleba kollégával Ungváron találkozunk” – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország és Montenegró közös sajtótájékoztatóján. A tárcavezető az ATV kérdésére azt mondta, nem először jelezte, hogy a két ország közötti legfelsőbb szintű találkozónak, azaz Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij személyes egyeztetésének csak akkor van értelme, ha megfelelően előkészített, és eredményeket tud hozni.

Például azzal, hogy az elnöki hivatal vezetője vagy az ukrán külügyminiszter velem személyesen áttekinti, hogy milyen pontokban tudunk egyetérteni – szögezte le Szijjártó Péter.

Hozzátette, meg kell nézniük, Orbán és Zelenszkij találkozója tudna-e segíteni a két ország kapcsolatán, és milyen munkát kell elvégezniük ahhoz, hogy a siker reményében üljön le a két politikus.

Az uniós forrásokkal kapcsolatban a tárcavezető kiemelte, ne keverjünk össze olyan ügyeket, amelyeknek semmi közük sincs egymáshoz.

Kerüljük el a bazári hangulatot, itt nem alkudozásról van szó. Magyarországnak ezek a pénzek járnak, függetlenül Ukrajnától vagy a Hold állásától – jelentette ki. Megjegyezte, semmilyen jogszerű oka nincs az Európai Bizottságnak arra, hogy ezeket a forrásokat visszatartsa Magyarországtól.


🇭🇺magyar-🇲🇪montenegrói külügyminiszteri sajtótájékoztató élőben

🇭🇺magyar-🇲🇪montenegrói külügyminiszteri sajtótájékoztató élőben

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, January 11, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések