A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszólalt az Európai Bizottság szóvivője a lengyel botrányokról: "Nem kommentálunk konkrét eseményeket az EU-országokban"


Az EB szóvivőjét, Eric Mamert felkérték, hogy nyilatkozzon Mariusz Kamiński és Maciej Wąsik fogva tartásáról.

– Nem kommentálunk konkrét eseményeket az EU-tagállamokban

– mondta Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője egy brüsszeli sajtótájékoztatón, amikor a PiS-politikusok kedd esti őrízetbe vételéről kérdezték.

– Amint azt Ön is tudja, nem utalunk konkrét tevékenységekre a tagállamokban. Ebben az ügyben sem kommentálunk – mondta.

Hozzátette: "a jogállamiság kérdésében, akár Lengyelországban, akár más országokban, minden évben jelentést teszünk közzé erről a témáról. Ott egy elemzést mutatnak be." – Néha kétségeink vannak bizonyos tagállamok folyamataival kapcsolatban. Konkrét, egyedi esetekre azonban nem hivatkozunk – hangsúlyozta Mamer.

Mint ismert, Mariusz Kaminskit és Maciej Wąsikot kedd este őrizetbe vették az elnöki palotában, ahol Andrzej Duda meghívására tartózkodtak. Először a rendőrségre, majd a Varsó-Grochów-i fogdába vitték őket.

A Jog és Igazságosság (PiS) politikusait decemberben jogerősen elítélték az úgynevezett "földbotrányban" elkövetett tetteikért, annak ellenére, hogy 2015-ben az elnök kegyelmi jogot alkalmazott velük szemben. Ezt a nem jogerős ítélet után tette, amelyről jogászok vitatkoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések