A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Százmilliót kért az új vallomásért cserébe egy súlyos csalási ügy vádlottja


Vele együtt az ajánlatot közvetítő ügyvéd is lebukott.  

A vádirat lényege szerint egy középkorú férfi a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál indult nyomozásban tanúként, majd gyanúsítottként történő kihallgatásai alkalmával terhelő vallomást tett ismerősére, aki szintén érintett volt az ügyben.

A büntetőeljárásban az ügyészség 2022 februárjában vádiratot nyújtott be a bíróságra, amelyben mindkét férfi vádlottként szerepelt több társuk mellett.

Még a vádemelés előtt a férfi védőjeként bemutatkozó személy – aki ugyan ügyvédként dolgozott, de az ügyben védőként nem járt el – személyes találkozót kért az ismerős meghatalmazott védőjétől az eljárással összefüggésben.

A két védő pár nappal később egy miskolci parkolóban találkozott, ahol a férfi „ügyvédje” azt kérte kollégájától, hogy sétáljanak az utcán, de a telefonját hagyja a kocsijában. Ezután a férfi ügyvédje továbbította védence azon ajánlatát, miszerint

a bírósági eljárás során hajlandó a korábbi vallomásait ismerőse érdekének megfelelően módosítani, amennyiben ezért cserébe 100 millió forintot kap. A védő az ajánlatot továbbította, az ismerős azt „látszólag” elfogadta, ugyanakkor emiatt azonnal feljelentést tett

 – olvasható az ügyészségi közleményben.

A férfi ügyvédje és az ismerős később személyesen is találkoztak, ahol abban állapodtak meg, hogy előlegként 30 millió forintot kap a férfi a vallomása módosításáért. Megegyezésük alapján a férfi 2022 októberében első részletként 30 millió forintot vett át egy budapesti bevásárlóközpontban, majd azzal váltak el, hogy a továbbiakat az ügyvédjeik egyeztetik.

A nyomozó ügyészség a vallomását pénzért megváltoztatni ajánló férfi és az ügyletben neki segédkező ügyvédje ellen emelt vádat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések