A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vesztegetés elfogadásával vádolják a nyíregyházi kórház volt főorvosát


A gyanú szerint a nyíregyházi kórház volt osztályvezető főorvosa kenőpénzért cserébe írta fel egy bizonyos cég gyógyszereit a betegeinek.

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa ellen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt egy orvoslátogatótól kapott azért cserébe, hogy egy bizonyos gyógyszer írjon fel betegeinek.

A főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság készítményét írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott, összesen több millió forintot.

A gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen is eljárás indult üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt. A nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót január 15-én előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. Azt írták, a nyomozás folytatódik az ügyben, így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog.

A vesztegetés leleplezéséről egy videót is közzétettek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések