A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Scholz felszólította az EU-tagállamokat, hogy fokozzák Ukrajna támogatását


Ukrajna hatékonyabb támogatására szólította fel az EU-s tagállamokat Olaf Scholz.


Azt mondta, „az EU-tagországok többsége által tervezett fegyverszállítmányok túl csekélyek”. „Felszólítom ezért a szövetségeseket az Európai Unióban, hogy szintén fokozzák erőfeszítéseiket Ukrajna javára” – mondta a német kancellát Luc Frieden luxemburgi miniszterelnökkel tartott találkozója után Berlinben.

Azt mondta, legkésőbb február 1-ig, a következő EU-s csúcstalálkozóig pontos áttekintést kell nyerni arról, hogy az európai partnerek az idén milyen támogatást tudnak nyújtani Ukrajnának. „Európának meg kell mutatnia, hogy szorosan Ukrajna oldalán áll, a szabadság, a nemzetközi jog és az európai értékek oldalán” – mondta.

Németország az USA után Ukrajna második legnagyobb támogatója. A kancellár elmondta, hogy Berlin csak az idén 8 milliárd eurónyi fegyvert és más felszerelést szállít, és ezenfelül több milliárd euró értékben nyújtanak humanitárius és pénzügyi támogatást a kijevi vezetésnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések