A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajnos Magyarországnak nincs Donald Tuskja - mondja a 24.hu tulajdonosa

Varga Zoltán a lengyel kiadóvállalat megszerzése után tovább bővítené a közép-európai portfólióját - írja a szélsőliberális hvg.

Az a különbség Magyarország és Lengyelország között, hogy nekünk kevesebb reményünk van, Magyarországon egyáltalán nincs vita, és sajnos nekünk nincs Tuskunk

– mondta a Bloombergnek Varga Zoltán, aki Rzeczpospolita üzleti napilap, a Parkiet havilap, valamint számos hír- és sportoldal lengyel kiadójában vásárolt tavaly ősszel tulajdonrészt - írják.

A magyar üzletember azt sem titkolja, hogy szeretné tovább bővíteni a közép-európai portfólióját. Anélkül, hogy konkrétumokat árult volna el arról, hogy pontosan mibe szeretné bevásárolni magát, arról beszélt a Bloombergnek, hogy Csehország mellett lát lehetőségeket például Szlovákiában.

A médiavásárlás ugyanakkor nem csak a pénzen múlik - fogalmazott Varga, szerinte a közép-európai portfólióépítést bonyolítja, hogy a régió országainak eltérő politikai berendezkedése van, és nem is állnak egyformán a kívülről érkező vevőkhöz.

Varga Zoltánnak Magyarországon egyébként meggyűlt a baja az adóhatósággal, 2022 novemberében derült ki, hogy költségvetési csalással gyanúsítja a NAV a 24.hu révén a médiában is érdekelt milliárdos üzletembert. A Magyar Nemzet akkor azt írta, hogy az adónyomozók szerint Varga az egyik hozzá köthető, részben európai uniós pénzből is létrehozott cég áron aluli értékesítésével nagyjából félmilliárd forintos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések